sâmbătă, 17 august 2013

CARTE PERSONALIZATÃ PENTRU COPII - UNICAT, HANDMADE




PENTRU COPII DE LA 0 LA 9 ANI




Descoperiţi miracolul poveştilor prin intermediul cărţilor personalizate – un cadou unicat, original, handmade, creat special pentru copilul dumneavoastră. 

„Povestea numelui meu” este o carte în care copilul descoperă literele care îi alcătuiesc numele.


Animale terestre, păsări, insecte şi vietăţi marine, apar pe rând, se prezintă şi aleg câte o literă pentru numele copilului.


Ilustraţiile şi textul se îmbină într-o poveste curgătoare, relaxantă, instructivă; iar paginile de colorat îi oferă copilului posibilitatea de  a-şi dezvolta atenţia, grija, esteticul, bucuria jocului, bucuria realizării.

  
Copiii cărora li se citeşte de mici vor învăţa să fie ei înşişi buni cititori. Cu cât li se citeşte mai mult copiilor, cu atât sunt mai interesaţi să înveţe să citească.

 „Povestea numelui meu” este un proiect unic în România. 


Cartea are coperte cartonate şi lucioase, file din hârtie cartonată semilucioasă, pe care se pot folosi creioane colorate. Şi, aşa cum fiecare copil are numele său personal şi diferit de al altora, la fel şi cartea sa va fi personală, UNICAT, prin urmare diferită de oricare alta.


Dimensiuni: 19 cm / 22 cm.



***


Preţ: 25 lei la care se adaugă 2 lei pentru fiecare literă din nume. De exemplu, dacă numele complet al copilului (nume + prenume) conţine 18 litere, preţul se calculează astfel: 25 lei + 2x18 lei = 61 lei, iar cartea va avea 48 de pagini. 

Exemplu: ANDREEA-MIRUNA IVĂNESCU  (21 litere) - pretul cartii va fi 67 lei (25 + 2x21)

NUMELE VA FI COMUNICAT (prin mail sau telefon) CU DIACRITICE! Manuscrisul conţine pagini speciale pentru diacritice (Ă, Â, Î, Ş, Ţ)


Pentru comenzi, detalii legate de plată şi livrare, precum şi pentru alte informaţii, vă stăm la dispoziţie pe email:  miracolul.povestilor@gmail.com

sau la telefon: 0737.462.352 



Livrare oriunde în România şi Europa. 
Pentru municipiul Constanţa, livrările vor fi făcute personal.



NOTA: Pentru solicitările de expediere la un termen predefinit (aniversare, Crăciun, onomastică etc.) , trebuie ţinut cont de faptul că timpul de realizare şi de expediere a cărţii este de circa 20 zile – aşadar, comenzile trebuiesc făcute în timp util - de preferat cu o luna inainte.



















joi, 15 august 2013

Copiii din Romania au talent


O stea în devenire: Carina Mihăilă – 11 ani 




Ingrid Boengiu - Drobeta Turnu-Severin (8 ani)




Antonia Stoian – Tîrgu-Jiu (12 ani)
  



Cornelia Orleanu - Turceni, jud. Gorj (9 ani)




Dominique Simionescu - Sibiu (11 ani)




Laurian Manta - Ploiesti (16 ani)




Teodora Sava - Piatra Neamt (11 ani)




 ...

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Cinci motive să ascultăm visele copiilor noştri

...

De ce visele împărtăşite de copii ne pot apropia de ei




Chestionaţi de psihologi sau de cercetători de opinie, copiii spun adesea că nimeni nu îi ascultă atunci când încearcă să povestească despre ceea ce visează. Din păcate, programul încărcat şi un dezinteres cultural în privinţa viselor arată că mulţi părinţi nu acordă minimum de atenţie nici măcar propriilor vise, darămite celor ale copiilor. Iată cinci motive pentru care părinţii ar trebui să-şi rezerve câteva minute pentru a asculta experienţele nocturne ale copiilor proprii.

1. Visul este o parte a experienţei umane. Oamenii de ştiinţă arată că toate mamiferele visează iar, în perioada copilăriei, ne petrecem mai multă vreme visând decât ca adulţi. Cercetătorul în neurologie J. Allan Hobson a observat că, până la vârsta de 70 de ani, un adult şi-a petrecut circa şase ani din viaţă visând. Este o perioadă suficient de semnificativă încât să nu poată fi ignorată.  

2. Visele pot fi distractive. Copiii visează de obicei despre lucrurile îndrăgite, cum ar fi: familia, animalele de companie, celebrităţile preferate şi personajele din desene animate; şi le place să relateze aventurile pe care le experimentează în vise.

3. Unii copii pot avea vise spirituale. Psihanalistul Carl Jung a observat că multe dintre visele semnificative din punct de vedere spiritual se produc în copilărie. Cercetări recente au arătat că mulţi copii au vise de înaltă semnificaţie, care le pot influenţa modul de gândire şi de acţiune.

4. Coşmarurile sunt înfricoşătoare. Cu toate acestea, ele constituie o parte normală a somnului. Copiii încearcă să le înţeleagă şi pentru aceasta au nevoie de ajutorul nostru, al părinţilor.

5. Copiii vor să împărtăşească, pur şi simplu – nu numai gânduri, sentimente, activităţile de peste zi; ci şi visele. Înseamnă enorm pentru ei să fie ascultaţi, iar acest lucru contribuie la construirea unei relaţii solide între copii şi părinţi.

Desigur, este important să nu îi obligăm să ne povestească visele pe care nu doresc să le împărtăşească sau pe care nu se simt confortabil să le evoce. În viaţa şi lumea contemporane, hiper-ocupate şi aglomerate, există mereu pericolul să ne scape o tentativă a copilului de a ne atrage atenţia. Şi adeseori cădem în capcana de a cataloga un vis al copilului ca fiind „doar imaginaţie”. Dar, acordând puţin din timpul nostru pentru a explora lumea viselor împreună cu ei, vom beneficia de privilegiul de a pătrunde într-o parte importantă şi adesea nevăzută a vieţii copiilor noştri.  


Articol tradus de pe situl www.psychologytoday.com





...

vineri, 4 ianuarie 2013

Cum convingem copilul să-i placă să citească



Stă tot timpul cu ochii în televizor sau în calculator? Cum să-l convingem să mai și citească? Cel mai mare succes îl vom avea dacă îl obișnuim cu cărțile de când este foarte mic.

Psihologul Cristina Ion-Rădulescu explica faptul că ar fi bine să începem să-i citim copilului de când are doar câteva luni. Nu va înțelege mare lucru, dar va aprecia că suntem alături de el și lectura va rămâne pentru el un obicei.

Cărțile, un cadou apreciat
Chiar dacă nu am făcut asta de pe când era mititel, am putea totuși să recuperăm timpul pierdut. În primul rând, nu trebuie să facem cititul o obligație, ci o ocupație interesantă. Putem merge împreună la librărie sau la un târg de carte și să alegem de acolo ceva ce îl atrage. Nu trebuie să încercăm să ne impunem părerea și nici să ne arătăm nemulţumiţi dacă este preocupat de dinozauri şi de vampiri. Pe de altă parte, exemplul nostru ca părinţi contează. Dacă vede că suntem cititori pasionați, ne va imita.




Mici trucuri
Ar fi bine să îl stimulăm să citească încă de când începe să descifreze primele litere. Dacă nu face asta singur, îi putem citi noi și putem apela la trucuri de genul: "Nu văd ce scrie aici. Poți să-mi spui tu?" sau să-i spunem, de exemplu, când povestea ajunge în punctul culminant: "Nu mai am timp să-ți citesc acum. Dacă vrei, termină tu singur". Pe de altă parte, putem stabili în program un timp de lectură, la aceeași oră, în fiecare zi. Astfel, se va forma un automatism și copilul se va obișnui să citească.



Cititul în parc
Un alt mod de a face lectura o experiență plăcută este să o asociem cu alte activități și să citim în locuri inedite, cum ar fi în parc. După ce ne-am jucat sau am făcut un picnic în aer liber, putem stabili un timp în care să citim dintr-o carte. Dacă avem copii de vârste diferite, îl putem ruga pe copilul care merge deja la școală să-i citească mezinului. Este foarte important să nu uităm să-l lăudăm și să trecem cu vederea bâlbele. Dacă suntem perfecționişti și îl criticăm la tot pasul, va vedea lectura ca pe o corvoadă pe care o va evita.




Stimularea curiozităţii
Este destul de dificil să îl facem pe cel mic să aprecieze lectura, dacă până acum nu a fost obișnuit să citească. Este necesar să începem să îi citim copilului de mic. Să alegem cărți colorate și cu multe ilustrații care să îi stimuleze curiozitatea și atenția. E adevărat că, în ziua de azi, părinții sunt tot mai ocupați și preferă să lase copilul la televizor să se uite la desene animate, ca să stea liniştit. Însă aceasta nu este o soluție. Psihologii recomandă părinţilor să își facă timp să le citească micuţilor povestiri, basme, ghicitori etc. Din fiecare au câte ceva de învățat, iar apropierea de persoana care le citește nu poate fi înlocuită de nicio altă activitate. Avantajele sunt multe: copilul se va simți iubit, important pentru părinții lui, își va dezvolta încrederea în sine, va învăța să își concentreze atenția pe perioade mai mari de timp. Îi vom stimula curiozitatea și spontaneitatea. Am putea să-i punem întrebări, ca să aflăm ce a înțeles. Astfel, își va dezvolta limbajul.



Material preluat din revista Libertatea pentru Femei